Topanito Mezcal Artesanal je flaškovaný pri 40% ABV pre jedinečne hladký zážitok z chuti. Príjemný aromatický profil s jemnou dymovosťou a zemitostou sprevádzanou intenzívnymi tónmi praženej agáve, pomela, citrónu a tymiánu. Perfektná prísada pre typické koktaily a nápoje na báze Mezcal. Odporúča sa aj pre čisté degustovanie.
Topanito Mezcal je vyrobený podľa remeselnej tradície Amantes de lo Ajeno v Liehovare v štáte Oaxaca. Espadin agáve s minimálnym vekom sedem rokov zbierajú a upravujú Jimadores (farmári zbierajúci agave). Po zbere sa tieto agáve pražia 5 až 8 dní v zemných jamách. Tento intenzívny proces je nevyhnutný na zabezpečenie charakteristického dymu Mezcalu a zemitého charakteru. Následne sa uvarené agáve rozdrvia a v tradičnom Tahone (mlyne s kamenným kolesom ovládaným somárom). Kaša z vlákniny, ovocia a štiav sa zaleje a vloží do otvorených kadí z dreva alebo kameňa. Divoké kvasinky umožňujú počas piatich dní fermentáciu do agávového vína, ktoré sa potom dvakrát destiluje. Topanito Mezcal sa následne zriedi prírodnou pramenitou vodou a nakoniec sa plní do fliaš „joven“ (nestarnuci).
Podobné produkty

Tequila Volcan De Mi Tierra vznikla v roku 2017 v sopečnom regióne Jalisco, v Mexiku. Práve tu, pred viac ako 200 000 rokmi, vybuchla sopka, príznačne zvaná Tequila. Tomuto...

Mezcal sa vyrabá z 18-tich druhov agáve rastliny a je dovolené ho vyrábať len v piatich oblastiach Mexika. Štýlom je rovnaký ako tequila, ale spôsob výroby je rozdielny. Chuť je...

Vyrobené z rôznych odrôd Agave Espadín, v San Dionisio Ocotepec, Oaxaca, Mezcal Majster Lucio Morales López. Sladká a kvetinová tequila s príchuťou mliečnej čokolády, vanilky a...

Porfidio Reposado je luxusný agávový destilát, ktorý sa pýši výrobou z najlepších modrých agáv (A. Tequilana Weber) pestovaných v mexickom údolí Tequila, Jalisco. Tento destilát...

Vynikajúca tequila vyrobená v Mexiku. Jej vysokú kvalitu umocňuje aj exkluzívne flaškovanie, ktoré si táto tequila po práve zaslúži. Tequila bola pomenovaná na počesť roka, kedy...

El Jimador je dnes najpredávanejšou prémiovou tequilou v Mexiku. Meno El Jimador je inšpirované mužom, ktorý s veľkou hrdosťou a starostlivosťou zbiera najkvalitnejšie rastliny...

Don Julio Tequila Añejo je vyrobená zo 100% modrej agávy Weber, je dvakrát destilovaná a zreje v amerických dubových sudoch po dobu 18 mesiacov. Každá agáve je ručne vyberaná.

Tequila vyrábaná zo 100% modrej agáve. Alkohol je fľaškovaný okamžite po destilácii alebo zrení v oceľových bareloch alebo neutrálnych dubových sudoch, ktoré netrvá dlhšie ako 2...

Tequila sa destiluje zo srdca modrej agávy, ktorej sa darí na vulkanickej pôde v mexickom štáte Jalisco. Tequily sa líšia farbou, vôňou i chuťou. Agáva dáva ohnivý a korenistý...