Japonská whisky
Japonsko, to nie je iba krajina samurajov, saké a sakury (čerešne). Ide tiež o domovinu kvalitnej whisky, hoci by ste to možno nepovedali. V porovnaní s írskymi, škótskymi či americkými exportmi ide o pomerne malý trh, ale za to stabilne rastúci. Niet sa čo čudovať, japonská whisky má milovníkom tohto jantárového pokladu nepochybne čo ponúknuť.
Najpredávanejšie

Akashi Meisei V preklade „Sláva“ je zmesou jednosladovej (,,single-malt“) a obilnej whisky dozrievajúcej v sudoch z amerického dubu rozvíjajúceho drevité, korenisté a vanilkové...

Pure Malt Red je japonská zmesová sladová whisky v očarujúco vyzerajúcej fľaši! Je vyrobená zo sladovej whisky z liehovarov Yoichi a Miyagikyo. Výsledkom je ovocná, krémová,...
Jej špecifikom je používanie kvalitnej pramenitej vody z miestnych zdrojov. Tá sa môže pochváliť mimoriadne vysokou chuťovou čistotou, čo sa odráža aj na vlastnostiach samotnej japonskej whisky. Každý dúšok vás prekvapí svojou delikátnosťou, ale za to rázovitým charakterom s nezameniteľným dotykom prírody.
Medzi najpopulárnejšie patrí japonská whisky Akashi, ktorá je unikátnym blendom miestneho exportu a škótskej. Ide o osobitný chuťový zážitok, ladený na európsku frekvenciu. Medzi prémiové kvalitné whisky z krajiny vychádzajúceho slnka môžeme zaradiť aj Togouchi Single Malt, ktorá upúta aj krásnou čiernou fľašou. Trojicu odporúčaní uzavrieme whisky Kamiki Sakura Wood, ktorá, pomerne netradične, dozrieva v sudoch z japonskej čerešne a cédra.