World´s 50 Best Bars awards.

 

Poznáme päťdesiatku najlepších barov na svete. Veľký úspech v tohtoročnom rebríčku zaznamenal aj jeden z top svetových barmanov, Slovák Erik Lorincz. Jeho londýnsky bar Kwānt je šiestym najlepším podnikom na svete. Druhým úspešným Slovákom na tomto zozname je barman Martin Hudák, ktorého bar Maybe Sammy v Sydney obsadil 11. miesto.

Kwānt sa nachádza na vychytenej Heddon Street v Londýne a Lorincz ho otvoril len minulý rok v máji. Má vystihovať britskú eleganciu 19. storočia a je inšpirovaný podnebím severnej Afriky podobne ako reštaurácia Momo, ktorá sa nachádza v rovnakej budove (a má toho istého majiteľa, Lorinczovho spoločníka a úspešného gastropodnikateľa Mourada Mazouza).

Lorincz bol v minulosti iba desiatym hlavným barmanom presláveného American baru v jeho vyše 125-ročnej histórii. Počas pôsobenia na jeho čela sa v roku 2017 stal American bar najlepším barom na svete a odišiel odtiaľ kvôli založeniu vlastného podniku.

Tesne pod hranicou prvej desiatky sa umiestnil bar ďalšieho Slováka. Martin Hudák, člen nášho tohtoročného rebríčka 30 pod 30, vybudoval v austrálskom Sydney bar Maybe Sammy, ktorý vlani tiež zaradili medzi 50 najlepších barov sveta a zároveň ho vyhlásili za najlepší novootvorený bar na svete. Tento rok sa mu ušlo aj ocenenie najlepší bar v Australázii či cenu Michter’s Art of Hospitality Awards.

 

Obrázok článku