Black Angel's Bar

PRAHA - Keď sa budete chcieť niekedy v budúcnosti ísť pozrieť do ozaj dobrého baru, nemusíte chodiť ďaleko. Nájdete ho u našich západných susedov. Pražský Black Angel's Bar sa totiž na základe hodnotenia britského týždenníka The Sunday Times dostal do päťdesiatky najlepších 50 barov vo svete.

Podnik v českej metropole porotcov zaujal širokou ponukou koktailov, netradičným interiérom, ale i zdanlivými drobnosťami, ako je pianista, ktorý každý večer spríjemňuje hosťom posedenie nad drinkom. Týždenník taktiež ocenil štýl, v akom je bar postavený. Atmosféru, ktorá panovala v tridsiatych rokoch v Amerike, cítiť na každom kúsku vrátane ponuky nápojov ako Old Fashioned alebo Sazerac.

"Recepty sme hľadali v starých knihách, aby boli čo najvernejšie," prezradil šéfbarman Pavel Šíma, ktorý dodal, že barmani sú oblečení v dobových kostýmoch.

Ďalším pozitívom "Čierneho anjela", ktorý bol otvorený 23. novembra 2010, je diskrétnosť. Nesmie sa v ňom fotiť ani natáčať. Bar je známy aj za hranicami Česka, a to vďaka svojim patrónom, medzi ktorých patrí niekoľko uznávaných barmanov. Jeho meno po svete šíri žijúca legenda Peter Dorell či odborník na molekulárnu mixológiu Tony Coligliaro.

Do zoznamu sa prebojovalo mnoho amerických, britských, francúzskych aj austrálskych barov. Bohužiaľ v ňom nefiguruje ani jeden slovenský.