Cachaca
Cachaca rum, alebo správnejšie iba cachaça, býva označovaná aj ako brazílsky rum a v tejto krajine ide o národný nápoj. Je kľúčovou zložkou svetoznámeho drinku Caipirinha, ktorému dodáva charakteristickú živelnú chuť.
Najpredávanejšie
Aj keď sa cachaça, rovnako ako rum, vyrába z cukrovej trstiny, sú medzi týmito nápojmi isté rozdiely. Prvý menovaný alkohol je charakteristický sviežosťou, trávnatými tónmi a najmä skutočnosťou, že sa môže vyrábať iba v Brazílii. A práve tradičná receptúra je najväčšou devízou cachacy. Vyrába sa priamo zo šťavy z cukrovej trstiny, je číra, svieža, s tónmi ovocia, zelenej trávy a očarí delikátnou sladkosťou.
Charakteristickým zástupcom tohto alkoholu je Pitu Cachaca z brazílskeho štátu Pernambucano, ktorá zreje iba niekoľko týždňov v dubových sudoch. Na prípravu Caipirinhe určite môžete použiť aj Cachacu Janeiro, ktorá patrí medzi najfrekventovanejšie značky tohto alkoholu na regáloch obchodov s alkoholom.