Mezcal
Mezcal je tradičný mexický destilát vyrábaný z rôznych druhov agávy – nie len z modrej agávy ako tequila. Najčastejšie sa používa druh Agave espadín, ale existuje aj veľa ďalších odrôd (napr. tobalá, madrecuixe, arroqueño), ktoré mezcalu dodávajú jedinečný charakter.
Hlavným rozdielom oproti tequile je spôsob spracovania agávy – srdcia agávy („piñas“) sa pri výrobe mezcalu pečú v zemi v jamách s horúcimi kameňmi, čo mu dáva charakteristickú dymovú chuť a vôňu.
Mezcal sa tradične pije čistý, pomaly, pri izbovej teplote, často s pomarančom a čili soľou (nie citrón a klasická soľ ako pri tequile).
Je výbornou voľbou pre tých, ktorí hľadajú komplexný a remeselný destilát s hlbokým charakterom. Jeho výroba je často ručná a veľmi tradičná, čo z neho robí obľúbený nápoj medzi znalcami a barmanmi po celom svete.
Najpredávanejšie

Stratený prieskumník Mezcal je ručne vyrábaný mezcal pestovaný v slnkom zaliatych Valles Centrales v Oaxace. Dvojicu založili David de Rothschild a Thor Björgolfsson s cieľom...

Stratený prieskumník Mezcal je ručne vyrábaný mezcal pestovaný v slnkom zaliatych Valles Centrales v Oaxace. Dvojicu založili David de Rothschild a Thor Björgolfsson s cieľom...

Verde Momento je vyrobený z 8-ročného agáve Espadin od mezcalera Doroteo Garcia v Tlacolula, Oaxaca. Agáve sa varia v podzemnej peci s použitím ocote, cesmínového duba a...

Mezcal vyrobený z odrody Espadìn agáve. Sladký a bylinkový výraz, veľmi vyvážený, s tónmi červeného jablka, zrelého ovocia a mierne údeným záverom.

Los Siete Misterios je vyrobený z agáve Espadín, ktorá sa pestuje v úrodných oblastiach Oaxacy, Mexiko. Po ručnom zbere sa srdcia agáve (piñas) pečú v tradičných podzemných...

Topanito Mezcal Artesanal je flaškovaný pri 40% ABV pre jedinečne hladký zážitok z chuti. Príjemný aromatický profil s jemnou dymovosťou a zemitostou sprevádzanou intenzívnymi...