Togouchi Single Malt 43% 0,7L

Neohodnotené
Značka: Togouchi
Togouchi Single Malt

Prvá 100% single-malt whisky od Togouchi, ktorá dozrieva v starom železničnom tuneli v srdci bujného lesa. Toto výnimočné miesto chráni whisky pred extrémnymi výkyvmi teplôt počas zrenia, čím sa do jej charakteru prenáša guľatosť a vyváženosť. Vôňa sa prejavuje hltavými tónmi vanilky, ovocnými tónmi jablka a pomarančovej marmelády. V chuti pretrvávajú ovocné arómy sušeného ovocia a spájajú sa s tónmi hnedého cukru a čerstvých orechov. V závere sa objavia mierne korenisté tóny zázvoru a japonského korenia, ktoré povzbudia chuť.

Dostupnosť Skladem (2 ks)
Môžeme doručiť do:
26.4.2024
Kód: 9368
€64,75 €53,96 bez DPH
Togouchi Single Malt 43% 0,7L
Neohodnotené
Značka: Togouchi

Liehovar Distillery Sakurao sa nachádza v japonskom meste Hirošima, ktoré leží na pobreží vnútrozemského mora Seto. Táto prímorská oblasť je obdarená prírodným bohatstvom a je orientovaná oproti miestu svetového dedičstva Miyajima. Liehovar spravuje spoločnosť Sakurao Brewery and Distillery, ktorá sa od svojho založenia, čo bolo pred viac ako 100 rokmi, venuje vareniu piva a destilácii. V tejto pálenici vyrábajú sladovú whisky, obilnú whisky a dokonca i gin. Pri výrobe venujú osobitnú pozornosť každému detailu – výber ingrediencií z Hirošimy, destilačné prístroje vyrobené na mieru a použitie tradičných anglických metód destilácie.

Tu vyrábaná sladová whisky prešla procesom, ktorý bol zdokonalený do najmenšieho detailu – mletie sladu, fermentácia, dvojitá destilácia a sudovanie. Každý krok je dôležitý, aby whisky dosiahla charakteristickú silnú a jedinečnú chuť. Obilnú whisky tu vyrábajú z japonského jačmeňa a sladu. Mletý jačmeň a slad sa pridajú do teplej vody a zmes sa potom zahrieva, aby sa škroby v jačmeni rozložili enzýmami zo sladu na cukor. Proces, ktorý sa tu deje, sa nazýva ,,rmutovanie“. Roztlačená kašovitá tekutina sa ochladí na približne 25 °C a pridajú sa kvasinky, aby sa začalo kvasenie. Zmes sa umiestni do fermentačnej nádrže približne na 3 dni a po ukončení fermentácie bude pripravená kaša s obsahom alkoholu asi 10%. Následne prebieha destilácia pomocou destilačného prístroja vyrobeného na mieru a techniky starostlivo odovzdávanej z generácie na generáciu už viac ako 100 rokov.

Dodatočné parametre

Kategória: Japonská whisky
Hmotnosť: 2 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: